Hankeinfo

Lataa tulostettava esite tästä (pdf-muodossa)

Preppaamo keskittyy mahdollistamaan kulttuurialasta kiinnostuneiden henkilöiden kokeilu-, verkostoitumis ja työkokokemusmahdollisuuksia tarjoamalla kiinnostavaa sisältöä sekä käytännön työtehtäviä alan monimuotoisissa tehtävissä.

Preppaamossa  kohderyhmä saa laaja-alaiset eväät tapahtuma- ja kulttuurialan eri tehtäviin sekä löytää mahdollisesti oman suunnan ammatillisen polkunsa löytämiseen. Preppaamossa pääasiallinen toiminta tapahtuu Rytmikorjaamolla, Seinäjoen elävän musiikin yhdistyksen ylläpitämällä elävän musiikin klubilla. Klubi tarjoaa innostavan, käytännönläheisen ja katu-uskottavan paikan kaikenlaisen kulttuurityön opetteluun.

Preppaamon toiminta-alueena ovat Seinäjoki, Ilmajoki, Kauhava, Kurikka ja Lapua.

Preppaamossa osallistujilla on mahdollisuus syventää osaamistaan myös ulkopuolisissa yrityksissä ja muiden alueellisten kulttuuritoimijoiden alaisuudessa. Preppauksen sisältö räätälöidään asiakkaan kanssa yhdessä.

Preppauksen aikana on mahdollisuus tutustua ainakin seuraaviin työtehtäviin:

  • Ravintola-alan eri tehtävät (keittiö, anniskelu, catering)
  • Peliala (pelikehittäminen, koodaus)
  • Äänitekniikka, valotekniikka
  • Markkinointi ja tiedottaminen
  • Valokuvaus, videokuvaus
  • Tapahtumatuotannon eri tehtävät
  • Somistus
  • Musiikin monet muodot

Lisäksi asiakas voi jakson aikana suorittaa hygieniapassin, anniskelupassin ja järjestyksenvalvojan peruskurssin.

 

Miten pääsee mukaan?

Preppaamoon pääsee mukaan täyttämällä hakukaavakkeen, jonka perusteella hakijat haastatellaan ja valitaan prepattavaksi. Kaavakkeen voi täyttää tai ladata hankkeen nettisivuilta osoitteesta www.preppaamo.fi.

 

 

Preppausjakso jakaantuu kolmeen vaiheeseen:

Tutustumisvaihe 4 viikkoa

Vaiheen aikana asiakas tutustuu oman mielenkiintonsa mukaan erilaisiin toimenkuviin Rytmikorjaamolla.

Syventävä vaihe 10 viikkoa

Vaiheen aikana asiakas syventyy valitsemaansa toimenkuvaan tarkemmin.

Lopetusvaihe 2 viikkoa

Vaiheen aikana käydään läpi asiakkaan kokemukset ja suunnitellaan jatkotoimet (opiskelu, työharjoittelu, työllistyminen).

 

Haku Preppaamoon on avattu keväällä 2018, jonka jälkeen haku on jatkuvasti auki. Preppaamossa toimitaan pääasiassa ryhmänä, mutta yksittäisiä asiakkaita otetaan mukaan, mikäli sisältö saadaan sopimaan. 

Ryhmämuotoinen toiminta alkaa elokuussa 2018 ja Preppaamon toiminta jatkuu tällä tietoa kevääseen 2021 asti.

Preppausjakso toteutetaan TE-palveluiden työkokeiluna. Täyttäessään hakemuksen Preppaamon nettisivuilla asiakkaan ei tarvitse vielä olla TE-palveluiden asiakkaana. Preppausjaksolle valituksi tullut asiakas tekee työkokeilusopimuksen TE-palveluiden kanssa.

Asiakkaan tulee ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi ennen työkokeilusopimuksen tekemistä. Ensimmäinen työkokeilusopimus kattaa tutustumisvaiheen. Kyseisen vaiheen aikana tehdään asiakkaan kanssa mahdollinen työkokeilusopimus jatkosta.

Hankkeen toteuttaja on Seinäjoen elävän musiikin yhdistys ry ja hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR), Seinäjoen Kaupunki ja Selmu ry.