INFO

Preppaamo on nuorten työpaja. Työpajat ovat tapa oppia uusia asioita ja kehittää osaamista tekemällä itse. Preppaamo-jakso kestää noin 4 kuukautta. Preppaamossa voit olla työkokeilussa tai kuntouttavassa työtoiminnassa. Työkokeilua tai kuntouttavaa työtoimintaa varten sinun pitää olla työtön työnhakija.

Kuntouttavassa työtoiminnassa opit työelämän sääntöjä ja elämänhallintaa. Työkokeilussa voit tutustua työelämään, kokeilla työtehtäviä erilaisissa ammateissa ja parantaa ammattitaitoasi.

Preppaamo sijaitsee Seinäjoella Rytmikorjaamo-klubilla. Preppaamossa voit tutustua kulttuurin eri työtehtäviin ja kerryttää kokemusta alalta. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta hakeaksesi Preppaamoon. Preppaamossa oppii työtä tekemällä. Preppaamon työt muokataan kiinnostuksen kohteiden mukaan. Lisätietoja Preppaamosta saat soittamalla tai sähköpostilla.

HISTORIA

Preppaamo on Seinäjoen Rytmikorjaamolla toimiva työpaja, jonka tehtävänä on edistää työllistymistä kulttuuri- ja tapahtuma-alalla. Preppaamo aloitti toimintansa vuonna 2015 euroopan sosiaalirahaston rahoituksella. Toimintaa rahoittivat myös Seinäjoen kaupunki ja Seinäjoen elävän musiikin yhdistys. Euroopan sosiaalirahaston rahoituksella toimintaa pyöritettiin aina 31.5.2021 saakka.

1.6.2021 alkaen Preppaamon liitteeksi tuli kulttuurityöpaja. Preppaamon on saanut työpajastatuksen syksyllä 2020 ja 1.6.2021 alkaen se saa aluehallintoviraston avustusta nuorten työpajatoimintaan.